2020 Pertandingan Filem Pendek PSPA - "Iklim & Kita"

Versi Bahasa Inggeris

Meminta Penyerahan! Penyertaan dialu-alukan!


Tahun 2020 ini telah menjadi penukar permainan atau ‘game-changer’ untuk masyarakat di mana kita dikekang dan dibendung oleh mobiliti dan sentuhan fizikal. Disebabkan batasan tersebut, kegiatan PSPA telah juga terjejas teruk di mana acara dan aktiviti yang dirancang sebelumnya terpaksa dibatalkan atau dikurangkan.


Walaupun begitu, kami tidak patah semangat dan sebagai sebuah organisasi yang mantap, kami bertekad mengkaji untuk bergerak semula, mengubah dan menyesuaikan diri dengan sewajarnya. Sejurus itu, pihak kami telah memutuskan untuk mengatur langkah menerapkan amalan pendigitalan dan mengembangkan sayap kami ke dalam industri perfileman.


Kami amat berbangga mengumumkan buat julung kalinya penganjuran Pertandingan Filem Pendek PSPA. Sehubungan dengan itu, semua pembuat filem tanahair dijemput untuk mengambil bahagian dalam pertandingan ini.


Tema pertandingan tahun ini adalah “Iklim & Kita” atau “Climate Change & Us!”. Ada beberapa peraturan mudah dan maklumat berkaitan pertandingan ini yang mesti dipatuhi. Bersama-sama ini disertakan dokumen-dokumen tersebut berserta dengan borang pendaftaran dan borang pengisytiharan untuk makluman semua peserta. Pendaftaran mesti dilakukan semasa karya dihantar ke PSPA.


Tarikh tutup pertandingan adalah 31 Oktober 2020 dan penyampaian hadiah akan diadakan pada bulan Disember kelak serentak dengan bengkel pembuatan filem kami. Filem Pendek yang menang pertandingan akan ditayangkan pada hari yang sama.